tiistai 15. syyskuuta 2015

Windows 10 latautuu nyt koneille pyytämättä - Tähän saattaa kuitenkin löytyä ratkaisu

Tivi kirjoitti aiemmin viime viikolla, että Windows 10 latautuu nyt koneille pyytämättä.

"Microsoft on tunnustanut lataavansa Windows 10:n käyttäjien koneille pyytämättä. Yhtiön mukaan yli 3,5 gigatavun asennuspaketti voi löytyä koneelta, jos automaattiset päivitykset ovat käytössä, kirjoittaa The Inquirer.

Kun lataus on valmis, Windows voi yrittää asentumista itse ja kehottaa käyttäjää toimintaan.
Tilanne voi olla ongelmallinen erityisesti niille käyttäjille, joiden verkkokäyttö on kallista ja joilla on kiintolevyllä tilaongelmia. Hitaan verkkoyhteyden toiminta on voinut takellella latauksen vuoksi pitkäänkin. [...] Reddit-palvelussa useat käyttäjät ovat kertoneet, että Windows-diagnostiikan mukaan Windows 10 on yrittänyt asentaa itsensä jopa kymmeniä kertoja.

Kaikki eivät halua koneelleen Windows 10:tä, erityisesti näin varhaisessa vaiheessa. Siksi Microsoftin "varmuuden vuoksi" -strategia herättää närää."

The Hacker News kirjoittaa, että tähän saattaisi olla useampikin ratkaisu, mutta ainakin yksi näistä metodeista edellyttää vähän tietämystä Windows-rekisteristä. Voit lukea artikkelin ja sitä koskevan ratkaisun täältä, https://thehackernews.com/2015/09/how-to-windows-10.html.

Emme ole näitä metodeja kokeilleet, koska päivitimme Windows 10: n ensimmäisten joukossa ja toistaiseksi järjestelmä on toiminut suhteellisen hyvin, eikä päivityksen yhteydessä juuri mikään mennyt rikki, ainoastaan Apachen web-palvelin lakkasi toimimasta. Eniten Windows 7: n käyttäjänä häiritsi 10: n uusi, Flat-tyylinen ulkoasu ja uudet ikonit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti